Index Vakbarát Hírportál

Júliustól gyártják az új Iphone-okat

2014. június 24., kedd 09:30

A Bloomberg azt írja, az Apple kínai beszállítói jövő hónapban kezdik meg az új, minden eddiginél nagyobb Iphone gyártását. Az információ a projekthez közel álló személyektől származik; a hírt az Apple nem kommentálta.

A hírek szerint az Apple két nagyobb méretű eszközzel is készül. Az egyiknek 4,7 hüvelykes kijelzője lesz – az Iphone 5-é négyhüvelykes –, és szeptember körül juthat a kereskedőkhöz. Lesz egy még nagyobb, 5,5 hüvelykes képernyőjű készülék is, valószínűleg ez is szeptembertől lesz kapható.

Az Apple vezérigazgatójára, Tim Cookra nagy nyomás nehezedik. Újra fel kell lendítenie az Apple árbevételét és az Iphone eladásait, mivel a cég éves bevételének körülbelül fele ezekből származik. 2013-ban csak az Iphone-eladások 91 milliárd dollár bevételt hoztak a cégnek; ez több, mint amit az Oracle, a Yahoo, a Facebook és a Twitter együtt összehoztak.

A források szerint az új Iphone lekerekítettebb és vékonyabb lesz a korábbi modelleknél. A nagyobb kijelzős telefon gyártása bonyolultabb, mint a kisebbé, és ez csökkenti a gyártás hatékonyságát. Ezeket a problémákat még meg kell oldani, mielőtt megkezdenék az eszköz tömeggyártását.

Rovatok