Index Vakbarát Hírportál

Kevesen nézték végig az iWiW végét

2014. július 1., kedd 14:07

Az egykori legnépszerűbb magyar oldal, az iWiW öt év alatt a lista ötödik helyére csúszott vissza, aztán a látogatók eltűnése tovább folytatódott: meg sem állt a pár tízezres nagyságrendig, amivel már kevés hirdető foglalkozik. A százeres zónába csak az oldal látványos haldoklása miatt kúszott vissza a látogatottság, de a korábbi milliós nagyságrendet így sem közelítette meg.

A bezárás előtt megnéztük a hivatalos adatokat, a Gemius mérését (becsült) egyedi látogatókra, amely így alakult:

Utána még kicsit magasabban maradt a látogatottság:  

Innentől azonban elkezdett visszakúszni a szokásos mederbe, az ötvenezres zónába. Ott is maradt egész júniusban, az utolsó felívelés a halál előtti pillanatokban látható:

Az oldal tehát az utolsó pillanatokban is csak régi látogatottságának töredékét tudta hozni, és maga a vég kevesebb embert érdekelt, mint az oldal bezárásának bejelentése. A látogatottsági adatok alapján az is egyértelmű, hogy a felhasználókat már nem érdekelték az oldalon hagyott adataik: bizonyos, hogy az összes regisztráltnak csak töredéke készített időkapszulát, ami az iWiW-es kapcsolatok pillanatképét és a feltöltött képeket mentette le.

Az iWiW június 30-án, éjfél után pár perccel tűnt el végleg, utána már csak egy üzenet fogadta a felhasználókat arról, hogy vége. Most pedig a volt kilépőoldalra irányít át a domén, amit már newsfeed.hu-nak neveznek, és az Origo, valamint a hozzátartozó kiadványok válogatott híreit tartalmazza.

Rovatok