Index Vakbarát Hírportál

Így válhat torrentoldallá a kalózok ellen forduló zenecég

2014. július 2., szerda 12:36

Manapság olyan gyakori, hogy egy-egy országban letiltatja valamilyen film- vagy zeneipari cég a Pirate Bayt, hogy már az egyébként könnyen feldühíthető hekkerek se nagyon foglalkoznak a dologgal – főleg, hogy az ilyen tiltások ellenére is könnyen elérhető a világ legnépszerűbb torrentoldala. Úgy tűnik, az argentin hekkerek máshogy gondolják.

A kalózvilág híreivel foglalkozó TorrentFreak beszámolója szerint az argentinoknak nem tetszett, hogy a CAPIF nevű helyi zeneipari csoport kérésére elérhetetlenné vált a torrentoldal, ezért válaszlépésként Pirate Bay proxyvá alakította a szervezet saját honlapját, vagyis az odalátogatók kedvükre böngészhettek a világ legnagyobb torrentgyűjteményében.

A CAPIF tíz órán át működött akaratlan torrentszolgáltatóként, mielőtt teljesen elérhetetlenné vált az oldal. Az stílusos ellenakció mindenesetre valószínűleg nagyobb figyelmet kapott, mint maga tiltás, ami újabb példája annak, hogy az torrentoldalak ilyen korlátozása akár még növelheti is a forgalmukat. Éppen ezért idén januárban, Hollandiában már fel is oldottak egy hasonló blokádot.

Rovatok