Index Vakbarát Hírportál

Mobilra költözik a a saolin kungfu

2014. július 17., csütörtök 15:54

Mobilalkalmazással segítené a kungfutanulást a közép-kínai Honan tartományban található híres saolin templom – írja az MTI. Az 1500 éves szentély szerzetesei a kínai Alibaba portál júniusi rendezvényén igyekeztek megtanulni az alkalmazások fejlesztésének alapjait. Lin Hsziao-szung, a saolin márkát menedzselő vállalat vezetője szerint könnyen lehet, hogy a mobiltelefonra készülő játékban maguk a templom harcművész-szerzetesei lesznek a főszereplők.

Mint elmondta, a játékban kardok és botok is szerepelnek, a felhasználók interaktív módon sajátíthatják el a kungfut, anélkül, hogy fel kellene mászniuk a közép-kínai Honan tartománybeli Szung-hegyen lévő kungfu harcművészeti szentélybe. Lin szerint a projekt még teljesen kezdetleges állapotban van, ezért nem is szolgált további részletekkel.

A templom 2001-ben indított egy honlapot, amelyen elsőként tett közé a saolin kungfuval kapcsolatos titkokat. Később meditációs ruhákat, gyertyákat, ingeket és órákat kezdett értékesíteni a Taobao  e-kereskedelmi portálon. Két évvel ezelőtt hozott létre saját fiókot a Weibo mikroblogportálon, amelyen már 60 ezer követője van.

Ma már a templom irodai részlegének egészén van vezeték nélküli internetkapcsolat, és szinte az összes fiatal szerzetes okostelefont használ.

Az olajlámpa fényénél való meditálás időszaka lejárt. Muszáj lépést tartanunk a korral.

– mondta egy húszas éveiben járó szerzetes.

Rovatok