Index Vakbarát Hírportál

Hány kínai kell egy iPhone 6 összerakásához?

2014. július 18., péntek 11:21

Egyre több apró jel mutat afelé, hogy az iPhone legújabb változatát valamikor idén szeptemberben kezdik el forgalmazni. Egy tajvani kiadású lap szerint a Foxconn kínai összeszerelő üzemeiben július harmadik hetében kezdik meg a 4,7 hüvelykes iPhone 6-tal kapcsolatos munkákat. A nagyobb, 5,5 hüvelykes kijelzővel szerelt változat alkatrészei augusztus második hetében kerülnek először a szalagok közelébe.

A Foxconn a hatalmas munkára a hírek szerint 100 ezer embert vett fel, mert csak ekkora munkaerőtöbblettel tudják biztosítani, hogy időre legyártsák a telefonokból a szerződésben vállalt mennyiséget.

Az Apple természetesen továbbra sem erősített meg semmit az iPhone 6-tal kapcsolatban (ez nem meglepő, a cég sosem reagál pletykákra). A hírek arról szólnak, hogy az új telefon szakít a cég legendás vezetője által felállított, négyhüvelykes szabállyal, és a hatos modell jóval nagyobb lesz a korábbi telefonoknál. A folyamatosan szivárgó pletykák emellett karcmentes zafírüveg-kijelzőről, nagyobb akkumulátorról és új kameráról is beszámoltak már, de hivatalos bejelentés még nem született.

Rovatok