Index Vakbarát Hírportál

Könyvtárrá válik az Amazon Kindle

2014. július 23., szerda 10:26

Az Amazon olyan előfizetési modellt kínál a Kindle-höz, ami leginkább a Netflix online videokölcsönzőjére emlékeztet: tíz dollárért cserébe több mint 600 ezer könyv és kétezer hangoskönyv közül választhatunk, egészen addig, amíg tart az előfizetésünk.

A teljes kínálatot tekintve ez nem tűnhet túl nagyvonalú ajánlatnak – az Amazon több mint 2,7 millió e-könyvet kínál eladásra –, viszont ha abból indulunk ki, hogy egy e-könyv ára 10-15 dollár is lehet, már kedvezőbbnek tűnik a helyzet. Az Amazonnak ráadásul célja, hogy a Kindle Unlimited néven futó szolgáltatás népszerű legyen, így a kölcsönözhető könyvek között olyan címeket is szerepeltet, mint a Harry Potter vagy a Gyűrűk Ura.

Bemutatjuk a Kindle Unlimited szolgáltatást

Ahogy ilyenkor lenni szokott, az Amazon kedvezményes bevezető áron kínálja a szolgáltatást: a hangoskönyv-adatbázis három hónapig ingyen hozzáférhető lesz, és maga a Kindle Unlimited 30 napos próbaverziót is kínál.

Hogy ezzel mi az Amazon célja?

Az Amazonnak már most is van egy hasonló szolgáltatása, a Prime, de ez a könyvolvasóknak nem egy főnyeremény: az előfizetők évi 99 dollárért félmillió könyv közül választhatnak, de ezek közül havonta csak egy jár ingyen. A Kindle Unlimited viszont azoknak szól, akiknek vonzóbb a havi előfizetési modell, és elsősorban az e-könyvek érdeklik őket.

A Kindle Unlimited még csak Észak-Amerikában használható, de ha sikeres lesz, több mint valószínű, hogy globálisan is elérhető lesz.

Rovatok