Index Vakbarát Hírportál

Még meg sem jelent az Iphone 6, már lemásolták a kínaiak

2014. július 28., hétfő 12:36

Megint jelentkezett a Goophone nevű kínai cég, amely telefonkoppintásairól híres:  legújabb másolatuk az i6, a még meg sem jelent iPhone 6 olcsó klónja. Az i6 augusztus elsején jelenik meg, dizájnja az Apple-től eddig kiszivárgott fotókra és videókra épül. A 16 gigabájtos változat 160 dollár lesz (37 ezer forint). Összehasonlításképpen: a 16 gigabájtos iPhone 5S 200 dollárba kerül hűségnyilatkozattal,  650 dollár kártyafüggetlenként (150 ezer forint).

Az árkülönbség jól hangzik, de az i6-ban teljesen más hardver és szoftver van, mint az Apple termékében: más típusú, és csak 1,4 gigahertzes a processzor, nem beszélve arról, hogy Android fut rajta, nem pedig iOS. 

Van benne viszont ujjlenyomat-olvasó és automata fokoszú kamera. Kinézetében megszólalásig hasonlít arra, ami valószínűleg az Iphone 6 lesz, de hátulján az ikonikus alma helyett viszont egy poszméhet találunk, ezzel különböztetik meg az Apple termékétől. 

Egyvalamiben viszont a kínai cég jobban tartja magát Steve Jobs hagyatékához, mint az Apple: a telefon szigorúan csak két színben kapható, feketében és fehérben.

Rovatok