Index Vakbarát Hírportál

A Motorola gyártja az új Nexust?

2014. július 29., kedd 11:14

Mégsem halott a Google Nexus-széria; olyannyira, hogy a legfrissebb pletykák szerint a legújabb, 5,9 hüvelykes kijelzőjű modellt a Motorola gyártja, és a jelentések szerint komoly vetélytársa lehet a Samsung Galaxy Note 3-nak.

Az Android Police írta meg hétvégén, hogy az Android Open Source Project (AOSP) kódjában találtak egy, az új Nexusra utaló jelet, ami a Shamu kódnéven fut. Ez az első, fogságban tartott kardszárnyú delfin neve volt, és a Google a Nexus-prototípusokat mindig halneveken emlegette.

(Igen, tudjuk, hogy a kardszárnyú delfin emlős, de ennyi költői szabadság igazán belefér; 5,9 hüvelykes képernyővel a Nexus se telefon lesz, hanem phablet.)

A jelek tehát arra utalnak, hogy a Google készíti a saját androidos eszközét. A jelentés szerint a Shamut a Motorola gyártja, illetve szóba került az ujjlenyomat-érzékelő és a novemberi megjelenési dátum is – ennél több konkrétumot azonban nem tudunk. Az Information is megírta, hogy a Motorola és a Google közös phableten dolgoznak, de ennél többet ők sem árultak el.

Rovatok