Index Vakbarát Hírportál

Töltögetünk? Forgalmit, jogosítványt!

2014. július 29., kedd 10:29

Kampányt indít a londoni rendőrség az illegális letöltések ellen. Ahol a torrentoldalakon fizetett hirdetések látszanak, ezentúl rendőrségi üzenetek tűnnének föl, arra biztatva a felhasználókat, hogy zárják be a böngészőt; remélik, hogy ez visszaszorítja a szoftverkalózkodást.

A rendőrség úgy látja, ez a lépés visszatartaná a kalózoldalak üzemeltetőit a tevékenységüktől, mivel reklámok nélkül nem jutnának bevételhez.

Ha jól ismert márkák hirdetései tűnnek föl illegális weboldalakon, az a legitimitás érzését kölcsönzi nekik, és ez megtévesztheti a felhasználókat, akik így eredetinek hihetik az oldalt. [...] Az új kezdeményezés előrelépés a szerzői jogsértések elleni harcban, és tönkreteszi a bűnözők profitját. [...] A szerzői jogot sértő weboldalak rengeteget keresnek a hirdetéseken.

– mondta Andy Fyfe, a londoni rendőrség munkatársa.

A kezdeményezéshez a Project Sunblock biztosítja a technikai hátteret. A cég elsősorban azzal foglalkozik, hogy a nagyobb márkanevek hirdetései ne kerüljenek megkérdőjelezhető tartalmú oldalakra – például pornó- vagy kalózszájtokra.

Rovatok