Index Vakbarát Hírportál

Luxusokosórát dob piacra a HP

2014. augusztus 4., hétfő 15:28

Amíg csak startupok és lelkes geekek terveznek okosórákat, a funkció fog uralkodni a dizájn fölött, és az lesz a fő kérdés, hogy a kütyü mennyire kompatibilis az Androiddal, és vajon szabványos módon meg tudja-e jeleníteni a szomszéd srác által leprogramozott csirkekeltető app értesítését is.

A HP azonban olyan okosórát akart, ami egyszerűen kell az embereknek, pont úgy, mint egy Tag Hauer. Úgyhogy a cég felfogadta Michael Bastian amerikai dizájnert, aki megálmodott neki egy kerek, eléggé mutatós karórát. Az HP pedig majd belepakolja azt a sok okosságot, amit a geekek is elájulnak: hívásértesítőket, telefonhívást és zenelejátszót kezelő gombokat. Hogy a kinézetén kívül miben lesz más, mint a Casio bluetooth karórája, ami nagyjából ezeket tudja, egyelőre nem derült ki.

Állítólag idén ősszel megjelenik, Androiddal és iOS-szel is működik, egyéb tulajdonságai azonban még nem ismertek, ahogy az ára sem. De ebben a kategóriában nem is szoktak árról beszélni. Rég rossz, ha ez a kérdés egyáltalán felmerül.

Rovatok