Index Vakbarát Hírportál

Pornóoldal a fideszes államtitkár honlapján

2014. augusztus 12., kedd 07:19

A Blikk vette észre, hogy Zsigó Róbert agrárállamtitkár honlapja kemény pornós gyűjtőoldalra irányítja át mindazokat, akik valamiért szükségét érzik a zsigorobert.hu meglátogatásának. A fideszes politikusnak erről fogalma sem volt, Facebook-oldalán és a parlamenti adatlapján is belinkelt személyes honlapját már régóta nem frissítette, úgyhogy azt valószínűleg meghekkelték. Az államtitkárság mindenesetre köszönte szépen az észrevételt, és azonnal törölte az oldalt. Szerintük Zsigó „rosszindulatú tréfa vagy célzott, megrendelt támadásnak az áldozata lett”.

A mikrotörténet intő jelül szolgálhat azoknak a politikusoknak, akik a politikai célokra sokkal hatékonyabb Facebook felívelésével parlagon hagyták „normál” honlapjaikat. A webarchívum alapján Zsigó honlapjára ugyanis 2013 áprilisa óta nem nagyon nézhettek rá, mert azóta működött a pornóoldalra való átirányítás.

Bártfai Balázs, a domainflotta.hu szakértője szerint a hackerek az elmaradt bizonsági frissítéseket használták ki, és – az államtitkárság feltételezésével szemben – nem valószínű, hogy pont Zsigó honlapjára utaztak volna. Ugyanis az efféle parazita-oldalak létrehozásához az interentet általában automatikusan szokták átfésülni, és úgy szűrik ki a gyengén védett honlapokat. A honlapok megszállásával a chackereknek kétféle céljuk lehet: vagy forgalmat lopnak az átirányítással, vagy eleve vírusos oldalra irányítják át a látogatókat, akiknek a gépüket anélkül meg tudják fertőzni, hogy észrevenné a gyanútlan használója.

Zsigónak már nem ez az első kalandja a kibertében: februárban a cink.hu írta meg, hogy a választások előtt egy kis lájkvásárlással próbálta megtolni esztergomi kampányát. Pedig ha olvasta volna a lájkvásárlásról szóló cikkünket, akkor tudhatta volna, hogy ez önmagában még nem elég a virtuális üdvösséghez.

Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy felhívjuk a Magyar Szocialista Párt figyelmét az mszp.com sajátos tartalmára.

Rovatok