Index Vakbarát Hírportál

Rekordokat dönt a Counter-Strike-bajnokság Kölnben

2014. augusztus 15., péntek 13:55

Szerdán kezdődött Kölnben a minden évben ugyanitt tartott, idén hatodszor megrendezett Gamescom nevű videojáték-show, ahol a fejlesztők bemutathatják a új játékaikat és hardvereiket. Ez Európa legnagyobb ilyen eseménye 34 ezer látogatóval és 635 kiállítóval 88 országból. És ennek keretében fut jelenleg is az ESL One Cologne 2014 CS:GO nevű bajnokság, amelyen a Counter-Strike: Global Offensive nevű, online csapatalapú belső nézetes lövöldözős játék legjobbjai csapnak össze.

Az Elektronikus Sport Ligát (ESL) a 2000-ben alapított Turtle Entertainment nevű német cég hozta létre, és ez a világ legrégebbi esportbajnoksága. Már több mint 4,7 millió játékos és 1 millió csapat regisztrált világszerte, akik összesen több mint 22 millió játékon vannak túl.

A CS:GO-csapatokat a több száz helyi néző mellett online is élőben lehet követni az esemény honlapján, és akinek megvan otthon, magán a játékon belül is. Ez a verseny a harmadik, amelynek a fődíját maga a közösség dobta össze: a 250 ezer dolláros összdíjazásból 100 ezer dollár jár majd a végső győztesnek a bajnoki cím mellé.

Már a bajnokság első napján, csütörtökön több rekord is megdőlt. Eddig a legtöbb nézője az EMS One Katowice döntőjének volt, erre most több mint 5 ezret rávert a kölni verseny, az új rekord így 257 924 néző. Emellett a játékosok is most voltak egyszerre a legtöbben: összesen 227 074-en, ami több mint 30 ezer fővel jobb, mint a előző, júliusi csúcs.

A verseny döntője vasárnap lesz.

Rovatok