Index Vakbarát Hírportál

Ön felvenne egy stoppos robotot?

2014. augusztus 18., hétfő 12:00

Az amerikai határ környékén egy stoppoló robot fakasztja mosolyra a kanadaiakat. Hitchbot (Stoppolórobot) egy ontariói kutatócsoport új fejlesztése, akik az ember és a technológia közti kapcsolatot kutatják: most éppen megépítették a robotot, aki elbűvölő stílusával, kis képernyős érzelmeivel és dögös csizmájával lopja be magát az autósok szívébe.

Hitchbot Brit Columbiába tartott; közben végigstoppolta az egész amerikai határvidéket, megáztatta a lábát a Felső-tóban, és még egy esküvőre is beugrott.

hitchBOT from hitchBOT on Vimeo.

Hitchbot úgy néz ki, mintha vasárubolti maradékokból és otthoni lomokból legózták volna össze, ugyanakkor intelligens kis lény: tud tájékozódni, és egyes kérdésekre is válaszolhat. Mivel a helymeghatározása GPS alapon történik, az agya pedig nem nagyobb, mint egy okostelefoné, Hitchbot nyilván nem a legjobb beszélgetőpartner, de ez nem jelenti azt, hogy egy hülye stopposnál rosszabb társaság lenne.

Hitchbot végigfotózta az utat, amit a Facebookon, a Twitteren és az Instagramon is megörökített.

Önnek lenne pofája az út mellett hagyni Hitchbotot?

  • 435
    Dehogy, vinném magammal, megkínálnám levessel, és az se zavarna, ha összedzsuvázná a kárpitot.
  • 289
    Csak ha a fejlesztők garantálják, hogy nem egy erdei tisztáson fogok kapaszkodni a motorháztetőbe, míg megerőszakol ez az izé, mert az nem lenne vicces.
  • 150
    Rozsdásodjon a hülye csizmájában, amíg szét nem hordják színesfémnek.

Rovatok