Index Vakbarát Hírportál

A Chromebook piacára tör a Microsoft

2014. augusztus 19., kedd 13:55

A Microsoft egy hónapja kötött megállapodást a HP-vel arról, hogy olcsó laptopokat fognak gyártani nekik. A Mobilegeeks által megszellőztetett belsős dokumentumok szerint a HP hamarosan piacra dobja az első modellt: ez egy 14 hüvelykes képernyőjű, Windows 8.1-et futtató laptop lesz, a neve pedig HP Stream.

A legfontosabb paraméter az ár: ha hinni lehet a Mobilegeeksnek, az amerikai vásárlók 200 dollárért vehetik meg a HP Streamet. Ezért AMD processzort, 1366*768-as felbontású kijelzőt, 2 gigabájt memóriát és 64 gigabájt belső tárhelyet kapnak, illetve egy SD-kártya foglalatot.

Nemcsak az alacsony ár és a konfiguráció idézi a Google Chromebookját, a Chromebook 14-et (amit egyébként szintén a HP fejlesztett): a dokumentumok szerint a Microsoft 100 gigabájtnyi Onedrive tárhelyet ad két éven át a vásárlóknak. Ez a lépés hasonló a Google-éhez: ők a Google Drive-on adnak ugyanekkora tárhelyet minden eladott Chromebookhoz.

Még nem tudni, mikor jelenhet meg a HP Stream. A Verge szerint még év vége előtt piacra kerül, de azt megtippelni sem lehet, hogy Európába is eljut-e.

Rovatok