Index Vakbarát Hírportál

Van Apple-részvénye? Azonnal adja el!

2014. augusztus 21., csütörtök 14:58

Újabb csúcsot ért el az Apple részvényárfolyama. A rekord csak átmeneti volt, de még mindig nagyon magasak a Tim Cook vezérigazgató által egy év alatt megduplázott részvényárfolyamok.

Az eddig legnagyobb értéket két éve, 2012 szeptemberében jegyezték; akkor 100,72 dollárt, tegnap azonban egy rövid időre 101,09 dollárt ért egy részvény. Az árfolyam később némileg visszaesett, de még mindig csúcsközelben jár. A cég részvények alapján számított értéke így a 604 milliárd dollárt is meghaladja.

A visszaerősödés egy körülbelül kétéves mélyrepülés után kezdődött, de a növekedés az utóbbi hónapokban folyamatos volt. A 2013 áprilisi mélypontot (55,1 dollár, illetve 300 milliárdos érték) oka az új vezetést övező általános bizalmatlanság volt: sokan attól tartottak, hogy Steve Jobs pótolhatatlan a vállalatnál. Ráadásul az Iphone és az Ipad eladásai elmaradtak a várakozásoktól, miközben a legnagyobb rivális, a Samsung dinamikusan terjeszkedett. Mára az Apple javított a mutatóin, illetve a Samsung növekedési üteme is lassult.

Rovatok