Index Vakbarát Hírportál

Kijelzőproblémák miatt késhet az Iphone 6

2014. augusztus 22., péntek 14:59

A Reuters azt írja, az Apple beszállítói kezüket-lábukat törik, hogy elég képernyőt tudjanak gyártani az Iphone 6-hoz, mivel lóhalálában kell újratervezniük a telefon egy kulcsfontosságú összetevőjét, mielőtt a jövő hónapban bemutatnák a készüléket. A hírügynökség a viszonteladói láncokhoz közel álló forrásokból szerezte az értesülést.

Nem tudni, a probléma késleltetheti-e az új telefon megjelenését, vagy hogy az Apple csökkentett nyitókínálattal várja-e a premiert. A források szerint az Apple a nagyobb kijelzős Iphone 6-tal az év végi vásárlási szezonban próbálja meg visszaszerezni a piaci részesedését, amit a konkurencia olcsóbb telefonjainak feltűnésével veszített el.

Az Apple szeptember 9-én tartja a következő sajtókonferenciáját; sokak szerint itt mutathatják be az Iphone 6-ot. Az iparági pletykák szerint a készülék kétféle kiszerelésben, 4,7, illetve 5,5 hüvelykes képernyővel kerülne forgalomba - jó látható a jelentős méretnövekedés a futó modellek, az Iphone 5s és az Iphone 5c négyhüvelykes képernyőihez képest.

A Reuters két forrásra hivatkozva írja, hogy a kijelzőgyártásban fennakadásokat okozott a háttérvilágítás újragondolása, és ez is késleltette a gyártást júniusban és júliusban. Az egyik forrás szerint az Apple szeretné, ha a telefon olyan vékony lenne, amilyen csak lehet, így azt akarták, hogy csak egy világító réteg kerüljön a kijelző alá. A módosítás a kisebb készüléket érintette, amit már az 5,5 hüvelykes modell előtt elkezdtek gyártani. A háttérvilágítás emiatt gyengébb lett, így a fejlesztőknek ismét vissza kellett térniük a tervezőasztalhoz, hogy megoldják a problémát.

Rovatok