Index Vakbarát Hírportál

Támadás miatt állt az Xbox Live

2014. augusztus 25., hétfő 20:55 | aznap frissítve

Problémák vannak az Xbox Live elérésével, bár a bejelentkezést már megoldották, az online játékkal és a közösségi funkciókkal még gondok vannak. A támadást egy Lizard Squad nevű csoport vállalta magára, amit Twitteren jelentettek be, és vasárnap ők vették célba a rivális Sony Playstation Network nevű hálózatát is. A Sony azóta visszakapcsolta a szervereket, megint elérhetők a cég online szolgáltatásai.

Sid Shuman azt írta a Sony Playtation hivatalos blogján, hogy nem találtak bizonyítékot komolyabb behatolásra, tehát a felhasználók személyes adataihoz nem fértek hozzá a támadók. A túlterhelés (DDoS) a Sony szerverei felé irányuló forgalmat érintette, ezért nem tudtak a júzerek bejelentkezni.

A Lizard Squad állítólag az ISIS, a közel-keleten tevékenykedő militáns szervezet zászlaját is elhelyezte a Sony szerverein, és egy Vatikán ellen indított online akciót is felvállaltak.

A csoport vasárnap Twitteren küldött bombafenyegetést az American Airlines légitársaságnak, és emiatt egy járatnak – amin a Sony Online Entertainment divízió elnöke, John Smedley utazott – biztonsági okokból kényszerleszállást kellett végrehajtania Phoenixben.

Rovatok