Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft drágán adja, ami olcsón se kell

2014. augusztus 28., csütörtök 09:12

A Microsoft októbertől nemcsak az Xbox One konzollal egybecsomagolva árulja a mozgásérzékelős Kinect kamerát, hanem külön termékként is. A baj csak az, hogy a Kinectért eddig sem rajongtak a játékosok, viszont külön termékként másfélszer annyiért vehetik meg, mint a géppel együtt.

Több elemző szerint az Xboxnak komoly érvágás volt, hogy a gép mellé csomagolt Kinect 100 dollárral megdobta az alapcsomag árát - ennyivel került többe, mint a Sony Playstationje. A Microsoft lemaradt a piaci versenyben, és csak később döntött úgy, hogy nem ragaszkodik a Kinecthez, mint kötelező tartozékhoz. Ehelyett önálló termékként dobják piacra azt.

És drágább lesz, mint korábban.

Az Egyesült Államokban a Kinect 150 dollárba fog kerülni – vagyis másfélszer annyiba, mint a gép mellé csomagolt változat. A helyzet fonákságát valószínűleg a Microsoft is belátja, de nincs mit tenni. A korai vásárlókkal nem szúrhatnak ki: pofátlanság lenne, ha úgy éreznék, hogy nem nyertek valamit a Kinect korai megvásárlásával. Viszont ki fog 150 dollárt adni egy mozgásérzékelőért, ami 100-ért sem szakította be a piacot?

A Microsoft a helyzet enyhítésére a Dance Central Spotlight ingyenes verzióját adja ajándékba a vásárlóknak – ez az első, direkt a Kinectre kihegyezett játék. Még nem tudni, hogy a Kinect mikor lesz kapható Európában, de az USA-ban október 7-től.

Rovatok