Index Vakbarát Hírportál

Fizetett sorbanállók várják az új iPhone-t

2014. szeptember 6., szombat 16:57 | aznap frissítve

Bár még legalább két hét van az iPhone 6 kereskedelmi forgalomban való megjelenéséig az Apple manhattani szalonja előtt már most sorban állnak az új készülékért. Azt lehetne hinni, hogy ilyen fokú értelmetlenségre csak a legsúlyosabb stádiumba jutott rajongók képesek, valójában azonban nagyon is racionális magyarázata van a korai érdeklődésnek: a Newsweek cikke szerint mindegyiküknek fizetnek ezért.

A bolt elé két unokatesó, Joseph Cruz és Brian Ceballo állt be elsőként. Ők már öt éve is ott voltak az iPhone aktuális darabjának a kibocsátásánál, most részben azért jöttek 20 nappal idő előtt, hogy megdöntsék a barátaik tavalyi rekordját, akik mindössze 15 napot vártak. A fő mozgatórugójuk viszont a pénz, egy elektronikai cikkek kereskedelmével foglalkozó céggel kötöttek szponzorszerződést.

Az illusztris első helyet azóta már átadták egy utánuk érkező párnak: Jason és Moon Ray Mississippi államból 2500 dollárt fizetett nekik a helycseréért. Nekik nagy szükségük van az első hellyel járó publicitásra: egy, az új iPhone-nal nagyjából egy időben megjelenő androidos appet kell reklámozniuk. Az iPhone maga egyáltalán nem érdekli őket, ha megvették az első példányokat, rögtön el is fogják adni.

Tiszta Szovjetunió, ott ugye egész sok hivatásos sorbanálló volt, akik abból éldegéltek, hogy eladták a kiharcolt pozíciójukat a hiánygazdaságban.

A sorban harmadik párost hongkongi cégük küldte a bolt elé. Fendes fizetést kapnak a sorbanállásért, cserébe viszont éjszakánként innen kell dolgozniuk a laptopjukon. A mögöttük lévő férfi egész csapatot szervez, minél több embert kell összegyűjtenie, hiszen fejenként csak 24 készüléket vehetnek majd meg — amiket ők az utolsó darabig el fogják adni. „Ezek a helyek itt aranyat érnek” — mondják. Van tapasztalatuk, el lehet hinni nekik, hogy igazán majd csak úgy négy-öt nappal a tényleges megjelenés előtt kezd el majd nyúlni a sor. Ez a most keddi termékbemutató utáni második pénteken esélyes, a sorban állók addig bíznak a szép és esőmentes időjárásban.

Rovatok