Index Vakbarát Hírportál

Az Amazon szinte ingyen adja a telefonját

2014. szeptember 9., kedd 15:10

Az Amazon hirtelen 99,5 százalékos árcsökkentéssel próbál életet lehelni a két hónapja bemutatott, de a világot azóta sem meghódított telefonja, a Fire Phone eladásaiba. Mindezt egy nappal az iPhone 6 bejelentése előtt, ami összességében arra utal, hogy nem túl jól muzsikál a készülék a piacon.

A Fire Phone-t június közepén mutatta be a cég. a képernyője 4,7 hüvelykes, full hd felbontású, egy négymagos, 2,2 GHz-es processzor, 2 gigabájt memória, és egy 13 megapixeles kamera van benne. Ez ha nem is a legjobbakkal helyezi egy ligába, a készüléket, de azért korrekt, van benne lóerő. Ezen felül van még benne egy csomó egyedi szoftveres érdekesség, a legizgalmasabb a Firefly nevű rendszer, ami azt tudja, hogy a kamerán keresztül gyakorlatilag bármilyen, kereskedelmi forgalomban kapható terméket felismer, és egy gombnyomással már meg is rendelhetjük az Amazon Prime-on. És ha már Amazon Prime, az online áruház Magyarországon egyelőre nem elérhető, évi 80 dolláros díj ellenében használható szolgáltatásából is jár a telefon mellé egy év előfizetés. A Prime 2 nap alatti, ingyenes kiszállítást ad minden amazonos vásárláshoz.

A telefon eddig két éves szerződéssel 200 dollárba került, amit most 99 centre vitt le a cég - úgy, hogy továbbra is benne van az egyébként 80 dolláros Prime-előfizetés. Szakértők szerint ez a lépés talán végre megadhatja a Fire Phone-nak a tömeges elterjedéshez szükséges lökést. Hogy mennyi fogyott eddig a telefonból, arról az Amazon nem adott ki adatokat, ez pedig általában alacsony számokra utal - elvégre a jó eredményekkel minden cég siet dicsekedni.

Rovatok