Index Vakbarát Hírportál

Döbbenetes, de még ébresztőóra-appban is lehet újat mondani

2014. szeptember 9., kedd 15:39

Az ébresztőóra csörgése a legbarátságtalanabb hang a világon, és ezen az sem segített sokat, hogy az okostelefonos ébresztő-appok elterjedésével már magunk válogatta, kellemesebb zörejekkel verhetjük ki az álmot a szemünkből. Ezen próbál segíteni a Wakie, a közösségi ébresztőóra-app, ami egyben azt is bizonyítja, hogy némi kreativitással még egy ilyen unalmas műfajban is lehet újítani.

A Wakie lényege, hogy a közösség tagjai egymást ébresztik telefonon, élőszóban. Az ember beállítja, mikor akar kelni másnap, és a rendszer összeköti egy véletlenszerűen kiválasztott másik taggal, aki akkor már ébren van, és felhívja, hogy keljen fel. Ha az illető elmulasztaná a hívást, vészmegoldásként bekapcsol a Wakie hagyományos vekker-funkciója. Az ébresztőhívás 60 másodpercig tart, aztán automatikusan megszakad, a fejlesztők szerint azért, hogy ne legyenek kínos elköszönések.

Mivel a rendszer hozzánk hasonló korú, és ellenkező nemű ébresztőpartnert választ, az ébredés után gyorsan magukhoz térők rögtön ismerkedésre is használhatják, főleg, hogy az ébresztő hívás a hívó profilképével jelentkezik. Az egyébként ingyenes app kritikusai éppen emiatt emelik fel a szavukat, azt mondják, tökéletes terepet nyújt a perverzeknek az alkalmazás a telefonos anonim zaklatáshoz. Az app egyébként bárhonnan elérhető a világon, ébreszteni is enged mindenkit, de ébresztést kérni egyelőre csak Amerikában, Kanadában és Nagy-Britanniában lehet.

Rovatok