Index Vakbarát Hírportál

Leállt az Apple online boltja

2014. szeptember 9., kedd 15:45

Leállt az Apple online boltjának működése, olyannyira, hogy az oldalra látogatókat csak egy többnyelvű üzenet fogadja. „Visszatérünk – Épp frissítjük az Apple Online Store oldalait, hamarosan visszatérünk” szól az üzenet magyar változata.

A leállás a magyar idő szerint este hétkor kezdődő sajtóesemény miatt lehet, egészen pontosan az ott bejelentett új termékeket teszik fel valószínűleg az oldalra. Az Apple semmit sem erősített vagy cáfolt meg az elmúlt néhány hónap pletykái közül, így továbbra is csak a tippelgetés megy. Tényleg megnő a Steve Jobs által meghatározott maximális képernyőméret? Fizetőeszköz lesz az iPhone-okból? Jön az iWatch nevű okosóra?

A titoktartás nagyon szigorú, a ma esti esemény előkészítésén dolgozók telefonjainak kameráit például olyan speciális matricával ragasztják le, amik elszíneződnek, ha valaki megpróbálja erőszakkal eltávolítani őket (ilyen matricát nem csak az Apple használ, például a Samsung európai dizájnközpontjába belépők készülékeit ugyanilyen megoldással vakítják el). A munkatársakat külön figyelmeztette a cég, hogy töröljenek minden olyat a telefonjaikról, amit esetleg nem szívesen mutogatnának idegeneknek, ugyanis a biztonsági szolgálat alaposan átfésüli az eseményen dolgozók saját készülékeit is. A sajtótájékoztató helyszínének berendezéséhez brit dolgozókat is felkértek az Apple-nél, ők viszont állítólag senkivel sem érintkezhetnek ma estig.

Közben az is felmerült, hogy a bejelentésen a híres Mayo klinika is fontos szerepet kap, ami megint csak arra utal, hogy az Apple valamilyen módon egészségügyi központtá alakítja az eszközeit. Este hétkor kiderül, jöjjenek vissza, élőben közvetítjük majd a bejelentéseket. Addig pedig szavazzunk:

A ma esti bejelentés után

  • 852
    Kimegyek, beszállok a kocsiba, hazamegyek, kiverem, és annyi, semmi több
  • 507
    Nem is nézem, mert kit érdekel
  • 401
    A tököm tele, veszek valami androidos cuccot
  • 292
    Veszek egy 4,7 hüvelykes iPhone 6-ot
  • 173
    Veszek egy 5,5 hüvelykes iPhone 6-ot
  • 102
    Veszek egy iWatch-ot

Rovatok