Index Vakbarát Hírportál

Hová lett az i a Watchból?

2014. szeptember 11., csütörtök 11:56

Aki figyelte az Apple kedd este bejelentett új termékeit, az talán észrevette, hogy a három új termék közül kettőnek a nevéből hiányzik a cég mobil eszközeinél megszokott i-előtag. Az Apple hivatalosan nem adott magyarázatot a jelenségre, de a szakértőknek vannak tippjeik.

Egyesek szerint a cég egyszerűen azt szeretné üzenni, hogy az új termékekkel teljesen új időszak jön a cég életében. Négy éve most először mutattak be teljesen új dolgokat, ezeket szeretnék megkülönböztetni az eddigiektől.

Mások szerint – és ez tűnik inkább lehetségesnek – a marketingre és imidzsre rendkívül gondosan ügyelő cég azért hagyta el az előtagot, mert sem az Apple Watch nevű okosóra, sem az Apple Pay nevű mobilfizetési megoldás nem önállóan működni képes termék, mindkettőnek szüksége van egy másik Apple-eszközre (a Watchnak egy 5-ösnél frissebb iPhone-ra, a Paynek minimum egy Watchra, vagyis valójában szintén egy 5-ösnél frissebb iPhone-ra) ahhoz, hogy működjenek.

Robert Passikoff New York-i márkakutató szerint (merthogy ilyenek is vannak) is ez az utóbbi állhat a háttérben: szerinte az Apple a viselhető kütyüket azért különbözteti meg így, hogy jelezze, nem önmagukban is működni képes eszközökről van szó.

Vannak persze olyanok is, akik szerint főleg az lehet a háttérben, hogy a cég legendás vezetőjének árnyékában dolgozó és annak csak halálakor szerephez jutó Tim Cook az, aki így próbál különbséget tenni a cég múltja és jövője között. „Új időszak kezdődött, ha iWatchnak nevezik el, az olyan lett volna, mintha még mindig a múltba révednének” – mondta Ellen Leanse, az Apple-nél korábban vezető tisztséget betöltő üzletasszony.

Rovatok