Index Vakbarát Hírportál

Senkinek nem kell a 4K tévé

2014. szeptember 11., csütörtök 15:15

Ma még sokkal inkább a tévégyártók próbálják a 4K-ra rávenni a vásárlólak, mint fordítva - mondta az Amazon igazgatóhelyettese Peter Larsen egy sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy a cég set-top-boxa, a Fire TV miért csak a HD felbontást támogatja. A nyilatkozatból aztán az egész tévéipar ekézése lett, ami kétségbeesetten próbál valami újat mutatni, hogy az emberek lecseréljék a tévéiket, de ez tartalom híján óhatatlanul is kudarcba fullad - legalábbis egyelőre.

Nincsen értelmezhető mennyiségű 4K-s tartalom, ezért nem akarnak az emberek 4K tévét venni az Amazon szerint, ami nemcsak óriás webáruházként, de az Instant Video Prime szolgáltatással tartalomszolgáltatóként is rálát a piacra. A cég a saját készítésű műsorait már 4K-ban rögzíti, ahogyan a nagy vetélytárs Netflix is áttért erre a felbontásra a House of Cards második évadával. A 4K-forradalom még csak most kezdődik, mondta az Amazon illetékese, annak ellenére, hogy már vagy másfél éve tele vannak a boltok a 4K-s tévékkel, és mára az áruk is kezd a megfizethető szintre süllyedni.

Larsen egyben bejelentette, hogy az Amerikában idén bemutatott Fire TV box októbertől lesz elérhető Európában, elsőként Nagy-Britanniában.

Rovatok