Index Vakbarát Hírportál

A darts lehet az új matek

2014. szeptember 15., hétfő 12:41

Bevezethetik a darts sportágat a magyar közoktatásba – visszhangozta az MTI a Magyar Darts Szövetség hétfői sajtótájékoztatóját, ahol Székely Pál dartsjátékos arról beszélt, hogy Hollandiában és Angliában a darts nemzeti sport; a hollandoknál oktatják is az iskolákban, mivel fejleszti a gyerekek logikai készségét, és segít elsajátítani a matematikai alapműveleteket.

Székely az itthoni felmérésekre hivatkozott, amik azt mutatják, hogy a magyar gyerekek a legegyszerűbb matematikai műveletek, így az összeadás, a kivonás, a szorzás és az osztás szempontjából nagyon gyengén teljesítenek. Innen jött az ötlet, hogy megkeresse a Microsoftot, és felkérje őket egy olyan szoftver fejlesztésére, amivel a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a matematikai műveleteket.

Székely azt is kérte, hogy a sportért és ifjúságért felelős államtitkárság támogassa a darts oktatásának bevezetését, például a tornaóra részeként. Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón azt mondta, a sportkormányzat szívesen támogatja a gyerekeket érintő programokat.

Úgy gondoljuk, hogy a sakk mellett kell egy másik, logikai készségeket fejlesztő játék is az iskolákba.

– mondta Kiss.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Microsoft szoftverét, amivel különböző darts játékokat, valamint az azokhoz kapcsolódó matematikai feladatokat lehet játszani. Székely rövidesen országjáró körútra indul, hogy több iskolában is bemutassa a szoftvert és a sportágat.

Rovatok