Index Vakbarát Hírportál

Mindenki elájult az új Kindle-től

2014. szeptember 18., csütörtök 11:02

Az Amazon számos új eszközt mutatott be, amiket a karácsonyi szezon előtt terveznek piacra dobni. A most bemutatott kütyük közül a legnagyobb médiafigyelmet az új e-könyv-olvasó, a Kindle Voyage kapta, de új tableteket és gyerekeknek tervezett eszközöket is lelepleztek.

A bemutatott termékek:

Az Amazon új e-könyv-olvasója. Mivel a Kindle nagyjából ugyanaz a maga kategóriájában, mint a telefonok között az Iphone - a prémium kategóriás csúcsmodell, amihez képest minden csak sereghajtó lehet -, érthető, hogy az Amazon apait-anyait beleadott. Az első beszámolók szerint a 200 dolláros eszköz az e-könyv-olvasók Rolls-Royce-a: 300 dpi felbontású üveglapos kijelzőt, hátlapI bekapcsoló gombot és csúcsminőségű, érintésérzékeny képernyőt kapott.

Az európai árról egyelőre nem beszéltek, de valószínű, hogy a termék Magyarországon is kapható lesz – ahogy az összes többi Kindle modell is –, csak nem 200 dollárért, hanem ugyanennyi eurónak megfelelő forintért.

6, illetve 7 hüvelykes képernyővel érkező tablet; érezhetően vékonyabb, mint a korábbi Fire modellek, ugyanakkor sokkal erősebb is azoknál. Négymagos processzor, elő- és hátlapi kamera, többféle választható szín - ehhez képest a kisebb modellt csupán 99, a nagyobbat 139 dollárért adják majd. Mármint az Egyesült Államokban; sajnos valószínű, hogy a korábbi Fire készülékekhez hasonlóan ez sem jut el Európába.

Az Amazon prémium tabletje 379 dollárba fog kerülni; ennyit kóstál a 2,5 gigahertzes processzor és a 339 DPI-s pixelsűrűség. A csúcsmodellhez 60 dollárért lehet megvásárolni a Fire Keyboardot, a dokumentumszerkesztésre is alkalmas billentyűzetet. Az európai megjelenésről nem esett szó, de ez a Fire-ök előéletét ismerve nem meglepő.

A kimondottan gyerekeknek tervezett gumitokos tablet szintén 6 és 7 hüvelykes kiszerelésben lesz kapható, 149, illetve 189 dollárért. A szoftveres részt illetően figyeltek arra, hogy a gyerek ne költhesse el Dáriusz kincsét is az Amazon online boltjában, viszont egyéves Freetime előfizetés jár a géphez, amivel a gyerek filmeket nézhet, zenéket hallgathat vagy könyveket olvashat.

Gáláns ajánlat a mindenre érvényes kétéves garancia: ha a gyerek szétveri bézbólütővel, mikrosütőbe teszi vagy patakba dobja a tabletet, csak be kell csomagolni a roncsot, visszaküldeni az Amazonnak, és szó nélkül küldenek egy újat.

Nemcsak a Voyage-t mutatták be, hanem az újratervezett, érintésérzékeny funkciókkal felturbózott régi Kindle modellt is. A most bemutatott termékek támogatják a Goodreads szolgáltatást is, amivel megoszthatjuk a barátainkkal, hogy éppen mit olvasunk.

Rovatok