Index Vakbarát Hírportál

Így ver át az Apple 20 ezer forinttal

2014. szeptember 24., szerda 10:55

Valószínűleg sokan hezitálnak még, hogy Iphone 6-ot vagy Iphone 6 Plust vegyenek. Az Apple-nek van egy 84,50 dolláros (20 ezer forintos) oka arra, hogy a nagyobbat válasszák a felhasználók. Az atIHS kutatóinak adatai alapján a nagyobb Iphone előállítása nagyjából 15,50 dollárral kerül többe, cserébe az ára 100 dollárral több. A különbség 84,50 dollár.

A két telefon közötti árkülönbséget főleg a nagy méretű kijelző adja, ami 7,50 dollárt tesz hozzá az előállítási költségekhez. A kamera és az akkumulátorok is kicsivel többe kerülnek a Plus esetében. Viszont mindkét 6-os drágább kicsit, mint az 5S, annak ellenére, hogy jó néhány összetevő, mint a memória és a kamera olcsóbbak lettek.

Ez az árazás minden cégnél megszokott, akik tömegtermékeket állítanak elő,  így lehet a legszélesebb rétegeket rávenni a pénzköltésre: mindenki otthagyja, amennyit bír. A látványosan drága iPhone 6 Plus jelenségét egyébként részben magyarázhatja az is, hogy a nagy kijelző gyártásakor a szokásosnál nagyobb selejtaránnyal kell megküzdenie az Apple-nek.

Rovatok