Index Vakbarát Hírportál

Fáj a háta? Segít az okos fenékalátét!

2014. október 3., péntek 09:10

Nagyszerű okoseszközre kalapozik egy cég a Kickstarteren: most 129 dollárért (plusz 25 dollár postaköltség) olyan székkiegészítőhöz juthatunk, ami ránk szól, ha rossz testtartással ülünk.

A Darma elnevezésű szék ezen kívül a szívverésünket is méri, és ránk szól, ha túl sokat ültünk egyhuzamban, és egyszerű tornagyakorlatokat is javasol azért, hogy megelőzzük a hátfájás kialakulását.

Az ülőhardver akkumulátora nagyjából egy hónapig bírja majd egy feltöltéssel (tehát a telefonunk, az óránk, a billentyűzetünk és a porszívónk után már a székünket is töltenünk kell majd), és a vele összekapcsolt mobileszköz képernyőjén keresztül szól majd ránk 2015 júniusától, ha rosszul ülünk. Kérdés, hogy a hatpontos érzékelőrendszer mennyire tudja majd mérni a felsőtest tartását, bár ha ön ezt olvasva most nekiáll azt figyelni, hogy oszlik el a súlya a feneke és a combja között a szél ülőlapján különböző helyzetekben, akkor talán önnek is feltűnik, milyen komoly változások vannak a vállak és a hát tartásától függően.

Darma az okos fenékalátét

Rovatok