Index Vakbarát Hírportál

Jönnek az új iPadek és iMac gépek

2014. október 6., hétfő 09:21

Itthon még nem is kapható az új Apple iPhone 6, de a kaliforniai cég állítólag napokon belül újabb nagyszabású sajtótájékoztatót tart. A Re/code elnevezésű tech hírportál szerint október 16-án az iPadek és az iMac gépek friss verziói látnak napvilágot.

Az iMac gépeken már az OS X Yosemite 10.10 operációs rendszer fog futni, melynek a napokban készült el a megjelenésre szánt verziója. Ezen kívül a kijelző felbontása nőhet meg jelentősen, hogy az asztali gépek is utolérjék e tekintetben a már régóta ultra-HD vagy ahhoz közeli felbontású mobil eszközöket. A gépek új processzorokat is kapnak, de a kinézetük várhatóan nem nagyon változik, ugyanolyan vékonyak maradnak, mint eddig.

Még semmi biztosat nem tudunk arról, hogy milyen újdonságok lesznek az új iPadekben, de a pletykák szerint azok is támogatják majd az Apple Pay fizetési platformot, amellyel a bankkártyáink beköltözhetnek a tabletekbe. Ha ez valóban megtörténik, akkor a TouchID ujjlenyomatolvasó is megjelenik az iPadekben.

Van még egy termék, amelynek a megvalósulása még igencsak kérdéses: egyesek szerint 2015 elején piacra került egy nagyobb méretű, 12,9 colos iPad is. A most kapható iPadek 9,7 és 7,9 colosak. A nagyobb méretű iPad megjelenése azért lenne meglepő, mert ezzel a mérettel a tablet már a Macbook Air laptopok riválisává válhat. De csak a mérete alapján: a tableten futó iOS nem olyan kifinomult, mint az asztali rendszerek.

Rovatok