Index Vakbarát Hírportál

FBI: Minden amerikai céget megtámadtak a kínai hekkerek

2014. október 7., kedd 11:32

A kínai hekkerek folyamatosan támadják az Egyesült Államokban működő vállalatokat, hogy ipari titkokhoz férjenek hozzá, és ezekkel az akciókkal már több milliárd dolláros kárt okoztak. James Comey, az FBI vezetője beszélt erről a CBS csatorna adásában, és azt mondta:

Kétféle nagyvállalat van az Egyesült Államokban. Vannak azok, akiket megtámadtak a kínai hekkerek, és azok, akik még nem tudják, hogy megtámadták őket a kínai hekkerek.

Ezt néhány nappal azután nyilatkozta, hogy kiderült, nyáron hekkerek törték fel a JP Morgan szervereit, és több mint 70 millió ügyfél adatait lopták el onnan.  

 

Az elmúlt hónapokban az amerikai hatóságok egyre gyakrabban nyilatkoztak arról, hogy elítélik a kiberbűnözést. Az amerikai vállalatok ugyanis folyamatosan panaszkodnak a hekkelések miatt.

Idén az amerikai igazságügyi tárca azzal vádolta meg a kínai hadsereget, hogy a hekkerei ipari titkokat próbáltak eltulajdonítani hat nagy amerikai vállalattól, amelyek a kulcsfontosságú energia- és fémipari szektorban működnek. Kína hárítani próbálta a vádakat, és hivatalosan azt nyilatkozta, hogy sem a Kínai kormány és hadsereg, sem ezek alkalmazottai soha nem vettek részt ipari titkok ellopására irányuló kibertámadásban.

Comey azt mondta, más országok is részt vesznek hasonló támadásokban, de nem nevezte meg ezeket. Csak annyit mondott, hogy Oroszországban kétségtelenül sok a kiberbűnöző.

Rovatok