Index Vakbarát Hírportál

Szoftverhiba miatt lettek gazdagok

2014. október 8., szerda 16:43

John Kane éveken át milliókat vesztett el a játékgépeken, de egyszer óriási mázlija volt. Teljesen rá volt kattanva a Las Vegasban népszerű Game King nevű videopókerre, és amikor egyik géptől át akart ülni a másikhoz, a kifizetés gomb megnyomásakor más történt, mint amire számítani lehetett. Teljesen jelentéktelen nyereménye helyett egy több mint ezer dolláros összeg jelent meg a kijelzőn. John Kane tudta, hogy ez csak szoftverhiba lehet, de a kaszinó személyzete nem hitte el neki, és kifizették az összeget. Ő pedig felhívta egy barátját, Andre Nestort, amivel életük legnagyobb kalandja kezdődött el.

A Wired magazinban megjelent izgalmas cikk részletesen végigveszi a történetet, amit most meséltek el a résztvevők.Kane és Nestor 2009 elejétől kezdődően több százezer dollárt nyertek el a legnevesebb Las Vegas-i kaszinóktól. Egészen az év októberéig, amíg gyanússá nem váltak, és le nem tartóztatták őket.

A játékgépek naplófájljai és a játékokról készült videofelvételek alapján kiderült, hogy senki nem nyúlt hozzá az általuk használt gépekhez, nem vetettek be illegális eszközöket. Egyszerűen csak szerencséjük volt, mert rátaláltak egy súlyos szoftverhibára, aminek az amerikai szerencsejáték szövetség szigorú szabályai szerint nem szabadott volna léteznie.

Az utolsó húzásuk is ügyes volt volt, letartóztatásuk után is jól taktikáztak. A rendőrség mindkettejük felajánlotta (egymástól függetlenül, és úgy, hogy nem tudtak a másiknak tett ajánlatról), hogy ha elsőként vallanak a másik ellen, akkor szabadon eresztik őket. Visszautasították a trükkös ajánlatot, és néhány hónappal később ejtették az ellenük felhozott vádakat, mindketten szabadon távozhattak.

Pénzük ugyan nem maradt, néhány kaszinóból is kitiltották őket, de a játékszenvedély tovább él. Nestor átlovalt a Candy Crush nevű játékra, amit egy olcsó androidos tableten futtat. Két hónap alatt eljutott az 515-dik szintre, egy interneten elérhető trükk segítségével, amely fizetés nélkül juttatta extra életekhez.

Rovatok