Index Vakbarát Hírportál

Már csak a pizzasütő hiányzik a tabletekből

2014. október 10., péntek 12:03

Azt hittük, hogy már az égvilágon semmit újat lehet beépíteni a tabletekbe, erre a Lenovo bemutatta a projektorral és mélynyomóval felszerelt Yoga Tablet 2 Pro nevű multifunkciós gépet. Már csak az hiányzik, a processzor hőjével melegen tudjuk tartani a pizzánkat, vagy kukoricát pattogtassunk vele az esti mozizás közben. 

A furcsa szerkezet már a méretével felhívja magára a figyelmet, hiszen 13,3 colos kijelzővel laptopokat szoktak szállítani, nem tableteket. A hatalmas méret előnye, hogy a gép házába sok minden belefért: 32 gigabájt tárterület, QuadHD felbontású (2560×1440 pixeles) kijelző, négymagos Intel Atom Z3745 processzor, 2 giga RAM.

A beépített projektor akár 50 colos képet is ki tud vetíteni a falra, de nem vagyunk meggyőződve arról, hogy ez lesz a házimozizók kedvence eszköze. A falra ugyanis csak 854×480 képpontot tudunk kivetíteni, ami a fapados HD felbontást sem közelíti meg. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a beépített 8 wattos JBL mélynyomó (mondják ők) milyen dobhártyaszaggató basszusokat tud kibocsátani, mert vannak tapasztalataink közepes méretű bluetooth hangszórókkal: a strandon vagy a kertben oké, vannak olyan jók, mint a régi táskarádiók. De hogy ilyenen hallgassunk végig egy mozifilmet? Eh, ez viccnek is rossz.

Azt azonban el tudjuk képzelni, hogy elmaradottabb térségekben, ahol nincs minden irodai tárgyalóban projektor, jól fog jönni ez a szerkezet. Az ára sem rossz, a Lenovo körülbelül 500 dollárt kér érte.

Rovatok