Index Vakbarát Hírportál

A Google visszahozza a vizitdíjat

2014. október 13., hétfő 09:43

Ismerik azt a viccet, aminek az csattanója, hogy

— Orvosi segítséget nem is vettek igénybe?

 Minek? Meghótt az egyedül is!

A Google, úgy tűnik, komolyan veszi ezt a viccet, és jól teszi.

Dr. Web

A weben egy csomó forrásból érhetők el egészségügyi információk, de az öndiagnózis nagyon veszélyes. Az hasznos, ha a tünetek alapján felismerjük, hogy milyen betegségünk van, de ha csak ezek alapján okoskodunk, előfordulhat, hogy egy téves diagnózissal és egy rosszul megválasztott kezelési módszerrel még nagyobb kárt okozunk.

A Google ezt elégelte meg; hamarosan tesztelni kezdik a weborvos-szolgáltatásukat. A cég szóvivője az Engadgetnek elmondta, hogy egy olyan segélyhívó rendszert fejlesztenek, ami az egyes betegségekre rákeresve azonnali orvosi segítséget is ajánl. A vizsgálatot valódi orvos végzi, akivel videocseten beszélhetünk. A nyelvünket nem fogja megnézni spatulával, és a pécés mikrofon tüdőcsúcsra szorítása sem helyettesít egy sztetoszkópos vizsgálatot, de még ez is jobb opció, mint rákgyógyszerrel kenegetni az aranyerünket.

Egy ilyen szolgáltatásért már pénzt is lehet kérni, elvégre az orvos differenciáldiagnózist végez, tehát abban segít, hogy a torokgyulladásunkra ne szedjünk szteroiddal kevert aranyérkenőcsöt. Hogy az online segítségnyújtás mennyibe fog kerülni, azt még nem tudni: a tesztidőszakban a Google fedezi a költségeket, de valószínű, hogy hamarosan elkészül a tarifatáblázat is.

Rovatok