Index Vakbarát Hírportál

Ezt az iPadet meg ne vegyék!

2014. október 17., péntek 11:11

Mi még nem tudtuk kipróbálni az Apple csütörtökön bemutatott tabletjeit, de a kaliforniai sajtótájékoztató helyszínén az amerikai újságírók már kézbe vették mindet, és megírták a tapasztalataikat.

Verge:

Addig vegyék meg a régi iPad mini 2-t, amíg lehet

Gizmodo:

Első benyomások az iPad Air 2 és iPad Mini 3 tabletekről: az egyik nagyszerű

Time:

Az iPad Mini 3 kevésbé érdekes

Oké, felfogtuk, senki ne vegyen új iPad Mini 3-at, mert az ujjlenyomatot leolvasó gombon kívül semmi nincs benne, ami miatt érdemes lenne ennyit pénzt kiadni rá. A Gizmodo szerint hiába 100 grammal nehezebb az iPad Air 2 a Mini 3-nál, a csúcskategóriás Air 2-t sokkal könnyebbnek érezte, kényelmesen megtartotta egy kézben. Az iPad Air 2 a benne lévő A8X processzornak hála brutálisan gyors is lett, és laminált kijelzőjén úgy jelennek meg a tartalmak, mintha közvetlenül az ember ujjai alatt lennének. Ezzel szemben a Mininél látható rés van a felszín és a kijelző között, mert a panel egy kicsit mélyebben van.

A Verge arra hegyezte ki az érveit, hogy az iPhone 6 Plus, hiába nem tablet, életképes riválisa az iPad Mini 3-nak. Ebben az okostelefonban pedig csak a legjobb megoldásokat találjuk meg.

De még a legócskább iPad Mini is jobb vételnek tűnik azoknak, akik eddig esetleg egy iPod Touch beszerzésén gondolkoztak, de nem látták értelmét annak, hogy legyen az okostelefonjuk mellett még egy telefonméretű eszközük. A 250 dolláros iPad Mini csak ötven dollárral drágább az érintőkijelzős zenelejátszónál, 50 dollár pedig az USA-ban körülbelül egy kétszemélyes vacsora árának felel meg. Egyedül az a veszélyes ebben az olcsó tabletben, hogy meglehetősen gyenge a processzora, és nem biztos, hogy jól futtatja majd a következő két évben megjelenő appokat.

A sajtótájékoztató után a számítógépekre kiadott Yosemite operációs rendszerről is kiderültek kevésbé vonzó részletek. A tesztelők szerint a legmenőbb újítások csak a 2012-es vagy újabb számítógépeken működnek. Ilyen például a Handoff, amivel a munkafolyamatokat az egyik gépről át tudjuk vinni a másikra, valamint a fájlok átküldését segítő Airdrop is. Persze ezenkívül is vannak újdonságok a Yosemite-ben, amit az 5 éves Macbookokra is ingyen fel lehet telepíteni. 

Rovatok