Index Vakbarát Hírportál

Láthatatlan esernyő készül Kínában

2014. október 20., hétfő 14:56

Megvan az az élmény, amikor az olcsó kínai esernyő az első nagyobb széllökéstől kicsavarodik? Ha igen, önnek is tetszeni fog az Air Umbrella. Ez annyiban hasonlít a hagyományos rokonára, hogy Kínában gyártják, és van egy nyele. Viszont elhagyja az ernyőrészt, amely vagy kifordul és használhatatlanná válik, vagy állandóan nyitni-csukni kell, és tiszta víz lesz tőle minden.

Az Air Umbrella inkább egy fáklyára hasonlít. Egyetlen nyélből áll, és sűrű levegőt fúj a tartója feje fölé, amely láthatatlan légpajzsot képezve taszítja az esőcseppeket. A légvédelmet egy ventilátor biztosítja, amelyet motor hajt és lítiumion-akkumulátor lát el árammal.

A láthatatlan esernyő

Az eszközt egy kínai dizájnercsapat és a Nankingi Egyetem hallgatói találták ki. Egyelőre még fejlesztési fázisban van, de a Kickstarter-oldalukon a lelkes közösség már a 10 ezer dolláros cél sokszorosát, 85 ezer dollárt (több mint 20 millió forintot) dobott össze rá, úgyhogy lesz miből valóra váltani a terveket.

Az Air Umbrella három változatban lesz kapható. A 30 centis változat 15 percig bírja majd egy töltéssel, az 50 centi fél órán át, a harmadik pedig akár 80 centis is lehet, de szintén fél órás akkuval. A fejlesztők 2015 decemberére ígérik a szállítást.

Rovatok