Index Vakbarát Hírportál

83 millió dollárnyi telefon maradt az Amazonon

2014. október 27., hétfő 15:45

Az Amazon Fire Phone márkájú okostelefonja nem jött be. A harmadik negyedév jelentései alapján több mint félmilliárd dollárt vesztettek abban a negyedévben, aminek legfőbb oka a Fire Phone. A cég most 83 millió dollárnyi eladatlan telefonon csücsül.

A Fire Phone nyáron jelentették be, többéves spekuláció után. A Kindle-tableteknél már működő alacsony költségű megközelítés helyett azonban az Amazon a másoktól megszokott utat választotta: az AT&T-nél jelentették be, 200 dolláros áron, szerződéssel, amihez járt egyéves Amazon Prime-előfizetés. Szerződésen kívül 700 dollárért adták, de akkor is csak az AT&T hálózatán lehetett használni.

Az árat aztán hamar lenyomták, de ez sem segített. Az eszköz most kétcsillagos értékelésnél tart az Amazon saját oldalán (ötből), sokan a megkötésre, az árra és a furcsa funkciókra: az telefon infravörös szenzorokkal, a fej pozíciója alapján változtatja a kinézetét. Szórakoztató, de haszontalan funkció.

A legnagyobb hibája pedig a Google-szolgáltatások hiánya: Android fut rajta, de az Amazon által módosított változatot, amin csak a cég saját szolgáltatásai vannak alapból. Emiatt nincs ok arra, hogy valaki ezt válassza teljes értékű telefon helyett.

Rovatok