Index Vakbarát Hírportál

Miért hordja Mark Zuckerberg mindig ugyanazt a szürke pólót?

2014. november 7., péntek 11:21

A Facebookot vezető Mark Zuckerberg hetente válaszol a munkatársak kérdéseire, csütörtökön azonban nyilvánossá tette a vezérigazgatói interjút, és a cég főhadiszállására meghívott felhasználók is elmondhatták, mi érdekli őket. Kiválogattuk a legérdekesebb kérdéseket és válaszokat.

Miért hordja mindennap ugyanazt a pólót?

„Ha bármennyi energiát arra fordítanék, hogy eldöntsem, milyen ruhát vegyek fel, akkor úgy érezném, hogy nem a munkámat végzem, mert nem a Facebookra gondolok.” Azt már nem ő, hanem a Facebook második embere, Sherly Sandberg tette hozzá a félreértéseket tisztázandó, hogy Zuckerbergnek természetesen nagyon sok tök ugyanolyan szürke pólója van, csak úgy néz ki, mintha ugyanazt az egyet hordaná mindig, de valójában nem.

Mi volt a kedvenc újítása, amit kifejlesztettek, de végül nem jelent meg?

Néhány felhasználónak kiadtuk a Hírfolyam új verzióját, de kiderült, hogy az embereknek nem tetszik. Az volt a gond, hogy a vállalat fejlesztői nagy kijelzőkön tesztelték az újítást, és a felhasználók többségének kisebb méretű a monitora. Ennek az lett az eredménye, hogy az emberek egyszerre csak egyetlen bejegyzést láttak. Végül úgy döntöttünk, hogy nem alakítjuk át a Hírfolyamot – mondta Zuckerberg.

Miért kényszerítik az embereket a Messenger app telepítésére?

„Elismerem, hogy amikor mindenkitől azt kérjük, hogy telepítsenek fel egy új alkalmazást, az nagy kérés a részünkről. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy így jobb lesz a felhasználói élmény, és mindkét app egy-egy feladatot nagyon jól végez el.”

Csökken a Facebook vonzereje? Nincs rajta túl sok információ?

„Sohasem az volt a célom, hogy a Facebook menő legyen” –  mondta Zuckerberg. A cél az, hogy az emberek kommunikálni tudjanak egymással, akár szövegek, képek vagy videók segítségével. Az információk mennyiségét, hogy csak a legjobb tartalmak jelenjenek meg a Hírfolyamban, folyamatosan továbbfejlesztett algoritmusok szabályozzák.

Hogyan tudott átlendülni az akadályokon, miközben felépítette a céget?

„Mindig emlékeztetnem kellett magamat arra, hogy fókuszálnom kell, és hogy semmi sem fog ebben megzavarni. De megzavarnak dolgok. Ember vagyok. Még” – mondta Zuckerberg, és hozzátette, hogy senkinek sem kell szuperembernek lennie, és a problémákon a körülötte lévő emberek, a munkatársak segítették át. 

Rovatok