Index Vakbarát Hírportál

Óriásrobotok paintballoznak a jövő sportjában

2014. november 14., péntek 15:39

Új sport van születőben valahol a mérnöki zsenialitás és a soha felnőtté válás határmezsgyéjén: egy csapat őrült kitalálta, hogy a jövőben nem focistákat nézünk majd a tévében, hanem hatalmas festékgolyókat kilövő, még annál is hatalmasabb robotokba bújt embereket, akik egymásra fognak lövöldözni.

A MegaBots elnevezésű projekt gazdái nem viccelnek, és hogy ezt bebizonyítsák, videóra vették az első félkész robot tesztjét. Nézzük is meg, miért ez lesz a jövő sportja:

A 190-nel kilőtt, másfél kilós festékgolyók elég látványosan csapódnak be, szóval nem lenne az az idegeskedés, mint a fociban, hogy akkor kérjünk visszajátszást, hogy lássuk, tényleg megrúgták-e a földön haldokló játékost, vagy csak tizenegyest szeretne kapni.

Az ötletgazdák a Kickstarteren próbálják összegyűjteni a bajnokság elindításához szükséges pénzt. A meccsek lényege amúgy az lenne, hogy a nagyjából 5 tonnás gépek küzdenének egy arénában, bennük a pilótával. A robotokra a találatoktól sérülő páncéllemezeket szerelnének, és egy számítógép folyamatosan csökkentené a gépek teljesítményét attól függően, hogy hol és hányszor csapódik be egy golyó. Ennek megfelelően aztán a robotok egy idő után lassulnának, sántítanának, a fegyverek is elakadhatnának. Akár robotvégtagok is szakadhatnának, szóval a roncsderbi is bekerül az igazán pontos hasonlatba. A szervezők 1,8 millió dollárért kalapoznak a neten, de a videó alapján minden cent jó helyre kerül. Bár az elég szomorú, hogy már csak 14 nap van hátra, és 1,75 millió dollár hiányzik a célösszegből.

Rovatok