Index Vakbarát Hírportál

Telefon helyett tabletet gyárt majd a Nokia

2014. november 18., kedd 10:24

Friss: Kicsit lejjebb elolvashatják a cikk korábbi változatát, amikor még nem tudtuk, hogy a Nokia titokzatos doboza nem más, mint egy

tablet.

Egyelőre annyit tudni, hogy a 7,9 hüvelykes képernyővel, illetve 2,4 gigahertzes processzorral szerelt tableten a legújabb Android, a Lollipop fut majd, és 249 dollárért (plusz áfa) árulják majd az USA-ban. Ez az első új készülék, amivel a Nokia előáll hét hónappal azután, hogy 7,2 milliárd dollárért eladta a mobiltelefonos üzletágát a Microsoftnak.

Az N1 márkanevű tablet a The Verge beszámolója szerint úgy hasonlít az iPad Minire, hogy közben tovább is fejleszti egy-egy ponton. A kijelző mérete és felbontása (2048*1536) szinte teljesen megegyezik, még az alumíniumkeret is közös. A Home-gomb ugyan hiányzik, de a hangszórók ugyanott vannak és ugyanúgy is néznek ki, és a készülék háta is elég hasonló ahhoz, amit az Apple rakott össze, főleg a kamera környékén. Viszont a tablet valamennyivel vékonyabb (6,9 mm) és valamivel könnyebb (318 gramm), mint amerikai vetélytársa. Hajlítástesztekről egyelőre nem érkezett hír.

Az N1 2,4 gigahertzes Intel Atom Z3580 processzorral, 2 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájt belső tárhellyel érkezik, megrendelni pedig a saját weboldalán lehet. Ami egyébként megint csak pont úgy néz ki, mintha az Apple rakta volna össze.

A tablet február 19-én startol Kínában, aztán Oroszországban és néhány európai országban is piacra dobják majd.

Korábban írtuk:

Meglepetésre jön a Nokiától: közvetlenül az után, hogy megjelent az első, a cég nevét már nem viselő Lumia-telefon, a cég egy twitteres üzenetben jelentette be, hogy készül valamire.

Guess what? We’re up to something. http://t.co/AFq4dUFI9S #thinkingahead #Slush14 pic.twitter.com/sqERYpz0Vc

— Nokia (@nokia) November 17, 2014

A képen látható, Nokia feliratú doboz nagyjából bármi lehet, bár hazánkban annyira nem hangzik jól, ha titokzatos tartalmú nokiás dobozokról esik szó. Sokkal valószínűbb, hogy az új termék belseje nem korrupciós milliókat rejt, hanem mondjuk egy olyan set-top-boxot, amivel már az Apple, a Sony és az Amazon is próbálkozott.

Hogy tényleg Nokia beltéri egységen keresztül nézzük-e majd a tévét, az a Slush nevű, Helsinkiben tartott konferencia mai előadásán derül ki, addig tippelgessünk, hogy mi lehet a Nokia felirat alatt. (A szavazást lezártuk, mert a tabletre pont nem gondoltunk.)

Ön szerint mi lesz az új Nokia-cucc?

  • 23
    Tök mindegy, itthon úgysem lehet majd kapni
  • 8
    Tévés beltéri egység
  • 6
    Butatelefon kijelző és gombok nélkül

Rovatok