Index Vakbarát Hírportál

Összeomlott az Extreme Digital honlapja

2014. november 21., péntek 10:07

Itthon is egyre jobban hódít a Black Friday (fekete péntek) nevű amerikai népszokás, amit a hálaadás napja (november negyedik csütörtökje) utáni pénteken, azaz idén jövő héten tartanak. A boltok ilyenkor hatalmas akciókat tartanak, hogy az emberek előre tudjanak vásárolni karácsonyra.

Ilyen akciót tervezett az Extreme Digital is, de egy héttel korábban: éjféltől 30-70 százalék engedmény lenne, a várható rohamra azonban nem készültek fel: a weboldal áll, a vásárlók pedig a bolt Facebook-oldalán panaszkodnak.  A honlap helyén jobb esetben csak egy hibaüzenet látható, de van, amikor még az sem tölt be.

A cég szerint az akció túl jól sikerült. „A Black Friday sikere minden elképzelésünket és várakozásunkat felülmúlta. Szervereinket előzetesen felkészítettük a szokásos terhelés ötszörösére, ám a forgalom több mint harmincszorosan haladja meg az átlagos mértéket. Éjféltől reggel 8 óráig félmillióan látogatták meg az oldalt, az általuk vásárolt termékek és szolgáltatások értéke meghaladja az egész nap sikerére vonatkozó előzetes tervünket” – írja közleményében Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezetője.

Várkonyi szerint oldalon jelen pillanatban is látogatók ezrei vásárolnak, a várakozókat folyamatosan engedik be a webáruházba.

Rovatok