Index Vakbarát Hírportál

A megjelenés előtt megtörték az új iOS-t

2014. december 1., hétfő 10:29

Még meg sem jelent az Apple mobilokon futó operációs rendszer, az iOS új, 8.2-es verziója, a jelentések szerint meg az ilyesmivel foglalkozó hekkerek egyike már meg is törte azt.

Nincs nagy varázslat a dologban, mármint az a rész semmiképp sem mágikus, hogy valaki még azelőtt hozzájutott a kódhoz, hogy az hivatalosan is elérhetővé vált volna. A rendszerre alkalmazást fejlesztők egy része már megkapta azt, valószínűleg egyikük szivárogtatta azt tovább a kínai TaiG-nak, akik rést találtak a védelmen.

A jailbreak akkor is működik a telefonokon, ha valakinek a 8.2-es béta helyett a kurrens, 8.1.1-es változat fut. A telepítés végtelenül egyszerű: a törést csak le kell tölteni a netről, elindítani a programot, rádugni a telefont a gépre, és követni a képernyőn megjelenő információkat.

Szakértők szerint valószínű, hogy a most kiadott törés csak a 8.2-es változat hivatalos megjelenéséig működik majd, mert az Apple programozóinak bőven van ideje kiiktatni a lehetőséget a végleges változatból. A dolog lényege inkább a 8.1.1-es változat stabilnak tűnő törése lehet.

Rovatok