Index Vakbarát Hírportál

Nagy szívás Uber-taxisnak lenni

2014. december 1., hétfő 13:14

A nemrég Magyarországon is elindult Uber közösségitaxi-szolgáltatása távolról sem olyan csodálatos, mint ahogy azt az anyacég állítja – legalábbis ezt írja egy önkéntes sofőr, Claire Callahan Goodman, aki San Franciscóban próbált meg egy kis mellékest szerezni a taxizással.

A témával foglalkozó blogbejegyzésében Goodman részletezte, hogy mi is a baj az uberezéssel. Kezdetben úgy gondolta, hogy helyi, angol anyanyelvű lakosként nem lesz gondja a taxizással, később mégis otthagyta a céget. Hogy miért?

Fontos: a fentiek csupán egy Uber-taxis véleményét summázzák, de nem minden sofőr osztja Goodman véleményét. Ugyanakkor az eset jól illusztrálja, hogy miért lázadoznak az Uber ellen a cég taxisai: szeptemberben tüntetést tartottak a cég Long Island-i székháza előtt, tiltakozva a cég üzletpolitikája ellen. A sofőröknek nem tetszik az sem, hogy nem kaphatnak borravalót, ugyanakkor a fenntartási költségek egy részét rájuk terhelik.

Az Uber szerint ezek csak irányelvek, nem szabályok, de az alapvető helyzeten nem változtatnak; ahogy egy tüntető a Business Insidernek elmondta, az Uber-taxizásból nem lehet megélni.

Rovatok