Index Vakbarát Hírportál

Ha meg akarsz erőszakolni, megmondalak az anyukádnak

2014. december 2., kedd 10:36

Igen, vannak olyan hülyék, akik a Facebookon üzenik meg, ha meg akarnak erőszakolni valakit. De ők is félnek az anyukájuktól.

Az ausztrál rádiós újságíró, Alanah Pearce kacér viselkedésével alaposan felhívta magára a figyelmet, ugyanis 21 éves nő létére nem szégyellt videojátékokról szóló műsorokat és cikkeket készíteni. A kommunikáció szakos hallgató több tévé- és rádióállomásnak, például a 4ZZZ-nek és a TripleJ-nek is dolgozik, de saját Youtube-csatornája is van.

Sokan gyűlölik, és meg akarják erőszakolni.

Nemrég rájöttem, hogy azoknak az embereknek a többsége, akik gusztustalan vagy szexuálisan túlfűtött kommenteket írnak nekem, valójában nem felnőtt férfiak. Kiderült, hogy többnyire fiatal fiúk, és mivel ez minden, amit tudnak, az értelmes válaszok nem oldják meg a helyzetet. Szóval elég hamar eljött az a pont, amikor a kommentjeik miatt már tényleg kényelmetlenül éreztem magam.

- mondta Pearce, aki sokáig gondolkozott azon, mi lehet a megoldás. Ki tudna értelmet verni a begőzölt tinédzserek fejébe? Aztán rájött: ez bizony a szülők feladata.

Úgy döntött, értesíti a gyűlölködő fiúk édesanyját. Nem volt nehéz dolga, mivel az észkombájnok többsége a saját Facebook-profiljáról küldött üzenetet, így – ahogy Pearce fogalmazott – meghökkentően könnyű volt megtalálni a családtagjaikat.

Pearce négy nőt keresett meg, akiknek elmondta, hogy mit művelt a fiuk. Egyikük válaszolt is. Az üzenetváltás így zajlott:

Azonnal úgy reagált, ahogy reméltem. Az a tény, hogy kis szarházinak nevezte, igen vicces, mivel én is így gondoltam, de nem akartam mondani semmit.

– mondta Pearce, aki az üzenetváltásról készült fotót a Twitterre is feltöltötte. A bejegyzést rövid időn belül tízezrek osztották meg.

Csak próbáltam megoldást találni a helyzetre, ráébresztve a fiatal srácokat arra, hogy még az interneten sem oké szexistának lenni egy nővel; hogy tudják, ők is emberek, és ennek tényleges következményei lehetnek.

– mondta Pearce.

Rovatok