Index Vakbarát Hírportál

Az iPhone szakít a péklapát mérettel?

2014. december 6., szombat 20:06

Tajvani források szerint az Apple nagy mennyiségben rendel kelet-ázsiai beszállítóitól 4 hüvelykes érintőkijelzőket. Ez azért érdekes hír, mert ekkora méretben a cég már egy éve nem gyárt okostelefont, az idei modell, az iPhone 6 és 6 Plus szakított vele. Iparági körökben azonban azt pletykálják, hiába a hatos széria nagy sikere, az első hónapok eufóriája után egyre több az olyan vélemény, ami szerint mégsem volt jó ötlet a Samsung és a többiek után futni az Apple-nek a telefonnövelési versenyben. A közvélemény-kutatások elsősorban a kisebb kezű női, illetve ázsiai felhasználók körében mutatnak elégedetlenséget, akik nem tudják fél kézzel kényelmesen használni a legújabb generációs iPhone-okat.

A cég által természetesen nem kommentált hírek szerint az Apple jövőre újra nekiveselkedik az iPhone 5C-vel egyszer már kipróbált útnak, és piacra dob egy igazán olcsó telefont is a hagyományosan drága iPhone-famíliában. Az 5C nem lett egy kimondott sikertörténet, egyrészt mert a színes műanyag borításával elveszítette az iPhone-ok exkluzív kinézetét, másrészt elég drága is volt, ahhoz képest, hogy a középkategóriát akarták meghódítani vele. Az indiai piacon viszont nagy sikert arattak azzal, amikor a már három éve kifutott iPhone 4-et dobták újra piacra, barátian alacsony áron.

A pletykák szerint 2015-től az Apple háromféle iPhone-t fog árulni, minden generációban lesz kicsi és olcsó (4 hüvelykes), közepes (4,7-es), illetve nagy méretű csúcsmodell (5,5-ös).

Az iPhone egyébként öt generáción keresztül kitartott a 3,5 hüvelykes képátlónál, amihez a cég legendás alapító-vezére, Steve Jobs ragaszkodott.

Rovatok