Index Vakbarát Hírportál

Lemondott az HBO magyar származású vezetője

2014. december 10., szerda 12:13

Stratégiát vált az amerikai HBO: saját fejlesztés, a HBO Go helyett egy külső céggel oldják majd meg streaming-szolgáltatásukat 2015-től. (Fontos megjegyezni, hogy az amerikai HBO Go nem azonos a nálunk használt, magyar fejlesztésű HBO Góval, ez a hír az amerikairól szól.) A cég leállította a Maui nevű projektet, amely házon belül oldotta volna meg a szolgáltatást.

Helyette inkább leszerződtek az MLB Advanced nevű céggel. Az MLB olyan cégeknek nyújt streaminget, mint a sportközvetítésre szakosodott WWE Network, de az HBO lesz az eddigi legnagyobb ügyfelük. Az HBO önálló streaming szolgáltatást szeretne indítani áprilisra, a Trónok Harca új évadának premierjére.

A lépés nem jött jól Berkes Ottónak, a HBO CTO-jának (technológiai igazgatójának), aki több microsoftos ex-kollégájával 55 fős csapatot épített mérnökökből New Yorkban a HBO GO streaming-szolgáltatás összerakására. Az iroda állítólag 100 millió dollárba került évente az HBO-nak.

A Fortune bennfentes forrásokra hivatkozva azt írja, Berkes „napóleoni birodalmat” épített az HBO-n belül. A HBO Go idén többször leállt a Trónok harca és a Törvény nevében című sorozatok vetítése alatt. A Fortune szerint a CTO tudott egy memóriahibáról, de úgy döntött, az nem számít. Végül ez okozta a kieséseket, Berkes pedig több pénzt kért a mérnökcsapatnak a javításhoz. Megkapta, de a vezetőség nem volt elégedett azzal, amit kapott: Berkes elhalasztotta a termékbemutatókat és nem szállította a fejlesztéseket. A magyar származású CTO végül kedden lemondott.

Kértünk kommentárt a HBO Go magyar illetékeseitől, akiktől azt a választ kaptuk, hogy ez amerikai ügy.

Rovatok