Index Vakbarát Hírportál

Lenyomta az Instagram a Twittert

2014. december 10., szerda 20:55

Kevin Systrom a képfeltöltögetős közösségi oldal igazgatója a Newsbeatnek bejelentette (mi a BBC-től tudjuk): megvan a 300 milliomodik Instagram-profil, amivel egyértelműen lekörözték a 284 millió aktív felhasználót nyilvántartó nagy rivális Twittert.

Az Instagramot egyébként 2010 októberében alapította Kevin Systrom és Mike Krieger, 2013 februárjára elérték a 100 millió felhasználót, 2012-ben pedig már fel is vásárolta őket a globális közösségi oldalak császára, a Facebook, amely ma olyan 1,35 milliárd aktív júzerrel büszkélkedhet.

Az oldal következő lépésként igyekszik kiszűrni a kamuprofilokat, ezért hasonló verifikációs plecsniket vezetnek be a sztárok, cégek, szervezetek hivatalos oldalai számára, mint a Facebook és a Twitter; ezenkívül szorgosan elkezdik törölgetni a spemmelőket és a többi szabálytalankodót. A cég figyelmeztette azokat, akik minden reggel ellenőrzik a követők számát, hogy intézkedéseik némi követőesést eredményezhetnek.

Kevin Systrom belengetett néhány új funkciót, főleg események köré összpontosítva. Példaként azt hozta fel, hogy egy foci-vébén a meccs előtt az Instagramon a focisták saját, személyes előzeteseit lehet majd megnézni. Az oldal egyébként most kezdett el kísérletezni a szponzorált posztokkal, a Vine-hoz hasonló videomegosztással, valamint a SnapChatet mímelő egy hiperdirekt chatfunkcióval.

Rovatok