Index Vakbarát Hírportál

Irániak hekkelték meg a vegasi kaszinót

2014. december 12., péntek 16:24

A Las Vegas Sands nevű cég megjárta az iráni hekkerekkel. A cég igazgatója felhergelte az országot, ezért a hekkerek betörtek a hálózatába, rosszindulatú kódot helyeztek el, ami letörölte a merevlemezek tartalmát, lekapcsolta az email- és telefonrendszereket.

Az eset még tavaly januárban történt, titokban tartották, amíg a Bloomber Bussinesweek most nyilvánosságra nem hozta. A kaszinó nem nyilatkozik az ügyben, ahogy a károkat felmérő Dell SecureWorks sem. 

A Bloomberg szerint viszont a támadást hekktivistá kkövették el, Sheldon Adelson többségi tulajdonos egyik beszédére válaszul. A milliárdos kaszinótulajdonos és izraeli médiamogul 2013. október 23-án  atomtámadással fenyegette meg Iránt, hogy az hagyja el saját nukleáris programját.

A támadok brute force-ot alkalmaztak a cég jelszavai ellen (kipróbálták a lehetséges verziókat), utána a Microsoft IIS nevű webszerverén keresztül jutottak hozzá az egyik rendszeradminisztrátor hozzáféréséhez. A Dell szerint a hekktivisták nem köthetőek az iráni kormányhoz.

Rovatok