Index Vakbarát Hírportál

A gyerek 420-at szív, amikor ön 99

2014. december 14., vasárnap 00:16

Kelly Wallace, a CNN szerkesztője összegyűjtött egy csomó új rövidítést, amik manapság igen népszerűek az internetes szlengben, de jó eséllyel kevesen hallottak róluk. Wallace azért választotta pont ezeket, mert úgy látja, ezeket minden szülőnek ismernie kell, hogy tudja, mit csinál a gyereke. És különben is, a ROTFL és a LOL amúgy is annyira 1999, hogy szinte hallani tőlük a betárcsázós modem sípolását.

Tudja például, mit jelent az IWSN? Azt, hogy az üzenetet küldő dugni akar – ez ugyanis az I Want Sex Now rövidítése. Hogy a figyelő szülő jelenlétére miért pont a 9-es szám utal, az nem világos, ahogy az sem, hogy a 99 miért jelenti ennek az ellenkezőjét, vagyis azt, hogy a szülő már elment, lehet folytatni a beszélgetést.

A teljes lista:

További érdekes tippekért érdemes átböngészni a Cool Mom Tech vagy a Netlingo archívumát, ahol egy csomó modern akronimot gyűjtöttek össze. Már a gyors átfutás is teljesen HMU; nem kizárt, hogy valaki QQ-ban tör ki a láttán, de érdemes megnézni, mert valószínű, hogy NALOPKT.

Rovatok