Index Vakbarát Hírportál

Tudja, melyik a legjobb önvédelmi étel?

2014. december 16., kedd 17:01

Az önvédelmi fegyverek igen érdekes körére hívja fel a figyelmet egy amerikai videós. Az öt kaja, ami ölni tud című videóban azt veszi sorra, mi az, ami egy átlagos háztartásban megtalálható, és alkalomadtán akár halálos fegyverré is válhat.

5. A steak

A steak egyrészt baromi finom, ha jól sütik meg, ráadásul a hátszín T alakú csontja pengeként is használható. Elég csak lerágni a húst, jól marokra szorítani a csontot, és puff, kész is a halálos kajafegyver.

4. Cukornád

Na jó, mondjuk ez talán nincs minden magyar háziasszony kamrapolcán, de ha mégis, jó tudni, hogy úgy oda lehet vele sózni, mintha csellót vagy kapanyelet tartanánk a kezünkben.

3. Csilipaprika

A logika egyszerű, de azért van benne bukfenc: tény, hogy kevés dolog tud kellemetlenebb lenni annál, mint mikor erőspaprika megy a szemünkbe, de azért a kapszaicint, mint hatóanyagot jóval egyszerűbb erre tervezett módon (például gázspray segítségével) célba juttatni, mint megkérni a betörőt, hogy tartson egy kis szünetet, és legyen kedves a saját szemébe dörzsölni ezt a paprikát.

2. Dió

Kicsit talán meglepő, de a dió héja elég ellenálló dolog, ezért ha egy fél tucat diót beletömködünk egy zokniba, majdnem olyan hatékonyak leszünk, mint ha egy féltéglával hadonásznánk.

1. Páncélozott ételek

A videó készítői szerint kevés hatékonyabb önvédelmi étel létezik azoknál az állatoknál, amik eleve azért néznek ki úgy, ahogy, mert a természet segített nekik önvédelmi rendszert építeni. A rák vagy épp a kagyló páncélja elég jó szúró-vágó eszköz tud lenni, bár amennyibe egy kiló minőségi rák kerül, abból kijön egy jobb bugylibicska is.

Rovatok