Index Vakbarát Hírportál

Sörfőzőt és agyhullámfigyelőt küldünk Texasba

2015. január 2., péntek 11:45

A filmipar, a könnyűzene és a technológiai innováció feltörekvő szereplőinek megrendezett South by Southwest Interactive (SXSW Interactive) fesztiválon mutathatja meg készülő termékeit öt hazai startup a Design Terminal jóvoltából. A texasi Austinban megrendezett 5 napos rendezvényre ők utazhatnak ki ingyen:

Brewie: teljesen automatizált otthoni sörfőzőgépet raktak össze, és az Indiegogo kampányukkal már 33 millió forintot összeszedtek, hogy megvalósítsák tervüket.

Synetiq: agyhullámok objektív mérésével akarják javítani a reklámok hatékonyságát. A fiatal cég ma már több nemzetközi reklámügynökséggel dolgozik együtt.

Vidzor: online eszközük az interaktív és platformfüggetlen videók elkészítését, megosztását segíti.

Notch: háromdimenziós mozgásérzékelő modult fejlesztettek ki, amivel nyomon lehet követni az egész test mozgását. A testre rögzíthető érzékelőkkel egészen extrém mozdulatokról is 3D modellt lehet készíteni, a felhasználó mozgásának korlátozása nélkül.

Sbrick: sikeres Kickstarter-kampányon vannak túl a Lego motorokat távvezérlő modullal, és már találtak maguknak egy komolyabb témát, az otthoni eszközök távfelügyeletét.

A pályázatok szakmai elbírálásában Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai vezetője vett részt. Összesen ötven vállalkozás adott be pályázatot a Design Terminálnak.

„A South by Southwest (SXSW) a kreatív gazdaság talán legdinamikusabban növekvő nemzetközi fesztiválja“ - mondta el Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója. „A rendezvény innovációra fókuszáló része, az SXSW Interactive évente közel 30 000 iparági szerepőt, vállalkozót, üzleti döntéshozót, médiumot és szakmai véleményformálót vonultat fel. Az SXSW-t gigantikus mérete és a hagyományos konferenciáktól eltérő, kötetlen jellege teszi különlegessé.” - tette hozzá.

A pályázaton győztes 5 cégnek fizetik az utazáshoz kapcsolódó költségeit, valamint helyi partnerek bevonásával előre megszervezik azokat az egyeztetéseket, ahol új üzletfelekkel és befektetőkkel ismerkedhetnek meg.

Rovatok